O nama

Gimnastički klub Sveta Klara je osnovan s vizijom pružanja sigurnog, zabavnog i inspirativnog okruženja za djecu u kojem će moći razvijati svoje gimnastičke vještine, samopouzdanje i timski duh. Naši treninzi se održavaju dva puta tjedno u dvorani Mjesnog odbora Svete Klare. Pridružite nam se i postanite dio naše gimnastičke obitelji.

NAŠI PROGRAMI

U programu Gimnastičkog vrtića, djeca u dobi od 4 do 5 godina ulaze u uzbudljivi svijet gimnastike na samostalan, igrajući se i zabavan način. Bez roditelja na strunjačama, djeca u ovoj skupini počinju vježbati u strukturiranoj, ali opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.

Trening je dizajniran tako da djeca kroz igru i zabavne aktivnosti uče osnovne gimnastičke vještine, poput skokova, izdržaja, kovrtljaja i drugih osnovnih pokreta. Ove aktivnosti pomažu u razvoju njihove koordinacije, ravnoteže, fleksibilnosti, snage i samopouzdanja.

Ova rana faza je ključna za razvoj motoričkih sposobnosti, a naš program je pažljivo konstruiran da podrži ovaj važan period rasta, osiguravajući da svako dijete razvije ljubav prema gimnastici kroz igru i zabavu.

Naši stručni i posvećeni treneri pružaju podršku i poticaj svakom djetetu, omogućujući im da napreduju u svojim vještinama i razvijaju ljubav prema gimnastici koja će trajati tijekom cijelog života.

Škola gimnastike (8-10 god)

Školica gimnastike (6-8 god)

Gimnastički vrtić (4-6 god)

Program Gimnastičke škole namijenjen je djeci u dobi od 6 do 8 godina, u kojem se nastavlja s razvojem osnovnih gimnastičkih vještina i uvodi zahtjevnije elemente. U ovoj dobi, djeca su u stanju svladati složenije pokrete i izazove, a naši treneri su tu da im pružaju podršku i vode ih kroz taj proces.

Kroz strukturirane i sistematske treninge, djeca stječu još dublje razumijevanje gimnastičkih vještina i razvijaju svoje motoričke sposobnosti. Koristeći bazične gimnastičke elemente, program osigurava kvalitetnu bazu za daljnje bavljenje sportom.

Naš program ne samo da poboljšava gimnastičke vještine, već je i izvrsna priprema za ostale sportove. Glatko prelazi na nastavne planove TZK u školi, olakšavajući djeci izvedbu gimnastičkih elemenata.
Osim toga, program Gimnastičke škole također služi kao uvod u naše početne natjecateljske programe. Nakon što prođu kroz ovu fazu, djeca su spremna da nastave sa složenijim treningom, uključujući sudjelovanje u natjecanjima na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Uzrast od 8 do 10 godina je ključno razdoblje za razvoj sportaša, a naš program Škole gimnastike posebno je dizajniran da odgovara potrebama djece ove dobi. Kroz svladavanje osnovnih i naprednijih gimnastičkih elemenata, kao što su kolutovi, zvijezde, upori, visovi i skokovi, djeca ne samo da unapređuju svoje gimnastičke vještine, već i razvijaju ključne motoričke sposobnosti - koordinaciju, fleksibilnost, ravnotežu i snagu.

Treninzi su prilagođeni dobi i znanju svakog djeteta, s posebnim naglaskom na stvaranju navika za cjeloživotno bavljenje sportom. Naš cilj nije samo razviti njihove gimnastičke vještine, već i potaknuti njihovu ljubav prema sportu, omogućujući im da ostanu aktivni i zdravi tijekom cijelog života.

Ovo je također osjetljiva dob za djecu, kada se mnoga od njih mogu početi udaljavati od sporta. Naša misija je pružiti im poticajno i potporno okruženje u kojem će se osjećati prihvaćeno i motivirano da nastave sa sportom, bez obzira na svoje sposobnosti ili razinu vještina.

a group of girls sitting on a mat
a group of girls sitting on a mat
a group of women doing yoga
a group of women doing yoga
woman in black sports bra and black leggings lying on brown concrete bench
woman in black sports bra and black leggings lying on brown concrete bench

Kontaktirajte nas